2012. január 27., péntek

A kommunista aszketizmus esztétikája - Jelenlegi ára: 1 780 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén vásárolja meg a termékre! A kommunista aszketizmus esztétikájaA könyv listaára: 1999 Ft. Leírás:
Mit kezdhet a huszadik századi magyar kommunizmus emlékezetével manapság az irodalomtörténet? Ez az a fő kérdés, mely a fiatal irodalomtörténész új kötetében található, különböző tárgyú és módszertani megközelítésű fejezeteket összefogja. A könyv olyan határterületen vizsgálódik, amely a huszadik század mai, rendszerváltás utáni irodalomtörténet-írásában meglehetősen elhanyagolttá vált. Az irodalomtörténeti esztétizmus ugyanis a posztstrukturalista elméletek, a hatalomelméletek, kultúrantropológia irányzatainak recepcióját voltaképpen azért sürgeti immár több mint egy évtizede, hogy ezen elméletekkel többnyire homlokegyenest ellenkező modernista értékrend és kánon konzerválását, átmentését szolgálja. A szerző a bevezető áttekintés után magáról a kommunista aszketizmusról ír, majd Lukács György munkásságán keresztül vizsgálja a kánonalkotás és etikai önformálás kérdését. Egy külön fejezetet szentel a kommunista aszketizmus bírálatának, Déry Tibor: A befejezetlen mondat című írása alapján (mely még 1938-ban íródott, ám csak 1947-ben jelenhetett meg), majd Galgóczi Erzsébet szerepdilemmáival foglalkozik (minderről azonos címmel már megjelent egy írása a Művészet és hatalom. A Kádár-korszak művészete című tanulmánykötetben (200524179) is). A kötet utolsó fejezete a szavalókórusok szerepével foglalkozik a két világháború közötti munkáskultúrában. A részletes irodalomjegyzékkel és névmutatóval záródó kötet elsősorban szakkönyvtáraknak ajánlott. ISBN: 978-963-506-845-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütörtök: 14. 00-19. 00; Péntek: 14. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az Átadópontra, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában vásárolja meg a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 780 Ft

Az aukció vége: 2012-01-28 16:47
. A kommunista aszketizmus esztétikája - Jelenlegi ára: 1 780 Ft